Er et dukke tesæt legetøj som kan opmuntre børn til at efterligne det virkelig liv?


Legetøj spiller en vigtig rolle i børns liv, fordi det giver dem mulighed for at kombinerer fantasi og virkelighed. Børn skal have legetøj som kan opmuntre børn til at bruge deres fantasi og udvikle deres kreative og sociale færdigheder. Den rolleleg som et tesæt giver mulighed for kan hjælpe børn til at lære om deres omgivelser ved at efterligne de voksne. Rollespil udvikler børns sociale færdigheder ved at lege voksne og opfinde deres egne roller. Når børn efterligner noget velkendt bliver de trygge.


Et tesæt opfordrer til social leg hos børn. Gennem legen lærer børn at forstå hinandens handlinger, at samarbejde og udvikler samtidig empati og forståelse.

Men at barnet inviter sine bamser og dukker til teselskab afspejler jo ikke den virkelighed de kender, eller deres hverdag. Mor inviter jo ikke sine veninder over til fint teselskab, hvor der er dækket flot op i dagligstuen med det fine tesæt. Hvad er det for et rollespil børn kan lege med det legetøj man i dag kan købe? Kvindebevægelsen og ligestillingen er nået langt på arbejdsmarked, og kønsrollerne er blevet moderniseret i det 20 århundrede, men hvad med vores børns legetøj. Vi køber og tilbyder vores børn legetøj som indbyder til rollespil fra fordums tid.

Eller kan børn bruge deres fantasi og omsætte legen til den dagligdag de kender?